SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi Zakona o varstvu potrošnikov, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o elektronskem poslovanju na trgu. S spletno trgovino Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) upravlja Urška Treer s.p.

Z uporabno spletne strani Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani. Skladno z določbami 32. člena ZIsRPS je obvezno obveščanje potrošnikov s strani ponudnikov.

Nakup

V spletni trgovini Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) se izdelke kupuje izključno preko interneta. Oddana naročila se štejejo kot dokončna.

Zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem – kupoprodajna pogodba.

Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.

Za nakup v spletni trgovini, se uporabniku ni potrebno registrirati.

Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika. Odstopajo lahko barvne nianse in vzorci.

Izdelki na strani so količinsko omejeni. Količine zalog se lahko spremenijo brez obvestila.

Ponudnik si v primeru, ko ugotovi, da ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila.

Postopek nakupa

Izdelki

V košarico se shranjujejo izdelki, ki ste jih med brskanjem dodali vanjo. V njej je vidna cena izdelka in količina. Izdelke v nakupovalno košarico dodate tako, da v spletni trgovini izberete izdelek. Izdelke iz košarice lahko odstranite s klikom na gumb “odstrani’’ (znak x). Preverite svoje podatke in jih po potrebi dopolnite. Ko boste želeli opraviti nakup, klikni na potrdi naročilo.

Dostava  

Po potrditvi morate navesti podatke za dostavo. V Sloveniji je možna dostava preko Pošte Slovenije. Strošek dostave se obračuna na težo. V naslednjem koraku kliknete ikono, da se strinjate s splošnimi pogoji.

Naročilo

Po potrditvi naročila se vam izpišejo vsi podatki  o naročilu. Prebrali boste tekst: hvala za vaše naročilo. Na vaš elektronski naslov boste dobili sporočilo s podrobnostmi naročila in podatki za dostavo.

Sklenitev pogodbe

Pogodba se sklene, ko ponudnik potrdi prejem uporabnikovega naročila – z poslanim elektronskim naročilom.

Pritožbe in reklamacije

V koliko z našimi izdelki oziroma celotno storitvijo niste zadovoljni, vas prosimo, da nas o tem obvestite preko elektronske pošte na info@zgodbamojegazivljenja.si. Zelo resno jemljemo vsako pritožbo in reklamacijo. Vaše zadovoljstvo nam je izredno pomembno. Vaša pritožba ali reklamacija bo obravnavana v najkrajšem  možnem času.

Cene

Cene so dokončne in so označene v valuti EUR (euro).

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Cene v spletni trgovini veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine.

Če se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo kupec o tem pravočasno obveščen. V takem primeru se bo kupcu ponudila ustrezna rešitev.

Stroški dostave niso vključeni v ceno in se obračunajo ob oddaji naročila.

Rok veljavnosti ponudbe in cen

Ponudba in cene veljajo v trenutku nakupa do umika oziroma preklica.

Avtorske pravice

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne trgovine. Slike, besedila, filmi, zvoki, … so last spletne trgovine Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) in so predmet avtorske zaščite, zato se brez dovoljenja ne smejo uporabiti v druge namene.

Naročanje

Sprejeta naročila v trgovini Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena, če ne pride do kakšnih nepredvidenih situacij.

Odstop od naročila

Kupec lahko po oddaji elektronskega naročila v 1 uri odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@zgodbamojegazivljenja.si.

Zavrnitev naročila

Naročila, za katerega ugotovimo, da jih pod navedenimi pogoji ne moremo izvesti, ker ne razpolagamo z zadostnimi podatki, bomo zavrnili.

Hranjenje naročila

Z oddajo naročila v spletni trgovini Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) prejmete potrdilo o naročilu na vaš e-naslov. Pri oddaji naročila se strinjate s plačilom in s tem sklenete kupoprodajno pogodbo. Oddano elektronsko naročilo oziroma sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.  Na pisno zahtevo lahko kupec kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu.

Način plačila

Spletna trgovina Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) omogoča plačilo po predračunu.

Plačilo po predračunu:

Nakazilo se izvrši na naš TRR: SI56 6100 0001 4915 164  (Delavska hranilnica). To lahko storite preko vaše spletne banke ali splošnega UPN obrazca na vaši lokalni pošti ali banki. Če želite nam lahko že takoj po plačilu pošljete kopijo potrdila na info@zgodbamojegazivljenja.si. Po prejemu sredstev na naš račun, bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.

Poštnina in dostava blaga

  • Potrudili se bomo, da bodo knjige Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) prišle do vas v najkrajšem možnem času.
  • Knjige Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) dostavlja Pošta Slovenije, ki večino paketnih pošiljk dostavi že naslednji dan po oddaji pošiljke. Kupci ste dolžni prevzeti blago od pismonoše na naslovu, kot ga sami izberete v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije.
  • Strošek poštnine je odvisen glede na velikost in težo izdelkov. Ob posebnih akcijah je lahko poštnina brezplačna.
  • Pri Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) pakiramo naročila vsak dan. Rok dostave je 1 do 7 delovnih dni od dneva pošiljanja (najpogosteje 1 do 2 dni).
  • Vse informacije o izdelkih v ponudbi in o njihovi dobavi dobite na e-naslovu info@zgodbamojegazivljenja.si.
  • Če se vam z vašim naročilom posebej mudi, nas na to opozorite. V kolikor bo to mogoče, se bomo potrudili, da bo pošiljka pri vas v najkrajšem možnem času.

Vračilo in zamenjava blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ima potrošnik/kupec pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe (2. odstavek b43.d člena ZVPot).

Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila  o odstopu pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Vrnjen izdelek mora biti neuporabljen, nikoli nošen, čist in nepoškodovan, v originalni embalaži. Če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoče. Izdelek je potrebno vrniti v enaki embalaži in s priporočeno pošiljko na naslov: Urška Treer s.p, Lucijin breg 30 a, 2351 Kamnica. Vrnjenemu izdelku priložite kopijo originalnega računa in nanj napišite številko vašega transakcijskega računa, na katerega vam bomo najkasneje v roku 14 dni po odstopu za ta izdelek nakazali vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je izdelek fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik.

Splošno

Spletna trgovina Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Spletna trgovina Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočit dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja.

Spletna stran Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) lahko v skladu s svojo odločitvijo in spremembami poslovanja, kadarkoli spremeni vsebino splošnih pogojev. Spletna stran Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) bo uporabnike o spremembah splošnih pogojev obvestila z objavo na spletni strani. Šteje se, da uporabnik soglaša s spremembami splošnih pogojev, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo spletne strani.

Splošni pogoji so bili posodobljeni in začnejo veljati 15.7.2018

Zgodba mojega življenja team

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

Zbiranje in varovanje podatkov

Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: Ime in priimek, naslove za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), naslov elektronske pošte (uporabniško ime), geslo v šifrirani obliki, kontaktno telefonsko številko, državo bivanja, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini ter druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu. S pomočjo teh podatkov lahko zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah pri naročilu.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, bomo vaše osebne podatke, ki jih boste posredovali pri oddajanju naročila, skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje in oglaševanje.

V kolikor teh informacij ne boste želeli prejemati, nas o tem obvestite na elektronski naslov: info@zgodbamojegazivljenja.si.

Piškotki

Na spletni strani Zgodba mojega življenja (www.zgodbamojegazivljenja.si) uporabljamo piškotke.

Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Nujno potrebni piškotki omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki pa zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne strani z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, če dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku. V kolikor sploh ne želite, da se piškotki iz naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnosti izklopite v nastavitvah vašega brskalnika.

Close Menu
×
×

Cart